/page/forside/page/smykker/page/tasker/page/puder/page/kaffe-og-thevarmer/page/hjemmesko/page/luffer/page/beklaedning/orders/add

FAQ

Hvad er Sælsom?
Sælsom er navnet på de produkter jeg selv designer, skærer og syer i fritiden på min adresse i Kgs. Lyngby. Produkterne er tænkt og fremstillet med et funktionelt øje både med hensyn til form, farve og materialer. Jeg er inspireret af grønlandske snit og traditionelt håndarbejde i kombination med Nepals farver og materialer som uld og silke i stærke farver og enkle snit. Arbejdet med Sælsom tog form i 2007, efter min udstationering i Thule i 2004-2005 og senere rejse til Nepal i 2007. Siden har kollektionen udviklet sig med nye design og produkter hvert år. Jeg udstiller primært i november og december på Sjælland og i Århus. 

Hvor kommer sælskindet fra?
Skindet jeg anvender i Sælsom produkterne kommer direkte fra Grønland eller gennem Great Greenland. Alle skind jeg anvender, er mærket som eneste lovlige sælskind i salg er i dag: ”Traditional hunt conducted by INUIT communities for subsistence purposes.” 

Hvordan fungerer ordningen med støtte til uddannelse af børn i Nepal?
Overskuddet fra salget af Sælsom produkterne går til at finansiere rejse og organiseringen af en grupperejse til en udvalgt destination i Nepal. Jeg bruger mine kontakter til lokale sherpaer og guider, der arrangerer turen sammen med mig og sikrer, at alt er planlagt inden vi rejser afsted, og at alt fungerer mens vi er i Nepal. I stedet for et guide- og administrations-honorar til mig, betaler vi som gruppe sammen for 3 års skolegang til de to lavkaste børn, som vi hjalp i skole i 2008. Børnene og deres enlige mor får i dag hjælp fra Children Nepal organisationen i Pokhara, http://www.children-nepal.net.np/, og vi vil besøge stedet og børnene på turen. Administrationen af støtten foregår udelukkende gennem Children Nepal Denmark http://cndenmark.com/, og det fulde støttebeløb betales til Children Nepal Denmark inden afrejse. Vi giver på den måde meget mere til Nepal end et bidrag til turismen. Vi giver Nepal et bidrag til fremtiden. 

Kan jeg selv komme med på en tur til Nepal?
Skulle du have lyst til at deltage på den næste tur til Nepal i 2017, der vil have til formål at give de 2 skolebørn 3 år mere i skole, så kontakt mig venligst og hør nærmere om arrangementet. 

Hvordan betaler jeg for varer bestilt hos Sælsom?
Du modtager en bekræftelse fra mig, når jeg har modtaget din ordre. Her vil jeg svare på hvornår jeg kan afsende varen til dig, og du bedes da indbetale beløbet for varen samt forsendelse således at det er mig i hænde inden aftalt leveringsdag. Varen afsendes ikke før beløbet er registreret på konto. Er der tale om en større ordre eller bestilling på mål, vil vi aftale et depositum inden ordren aktiveres. 

Kan jeg fortryde mit køb? 
Lagervarer kan returneres for egen regning inden for 14 dage. Varer syet efter måltagning tages ikke retur. 

Hvad nu hvis min vare går i stykker?
Opstår der fejl eller problemer med dit Sælsom produkt indenfor det første år som følge af almindelig brug, reparerer eller bytter jeg naturligvis produktet til et tilsvarende uden omkostninger. 

Kan en gave købt hos Sælsom byttes?
Alle lagervarer købt eller modtaget som gave byttes gerne. Er der tale om en varer fremstillet specielt til modtager, gives pengene ikke retur. Vælg da hellere at give et gavekort, hvilket jeg refunderer, hvis produkterne ikke har interesse for modtageren. 

Kan jeg få varen i en anden farve eller kvalitet end vist på hjemmesiden?
Jeg syer helst produkter præcis som du ønsker dem, og så de passer præcis til dig. Har du andre ønsker, end dem jeg har vist eller anført på siden, er du derfor meget velkommen til at kontakte mig med dine ønsker. Er der tale om dyrere materialer end de anførte, vil vi aftale en pris inden ordren aktiveres. 

Kan jeg se eller prøve produktet, før jeg køber det?
Du er altid velkommen til at ringe og aftale en tid til at se eller prøve produkterne fra Sælsom i Kgs. Lyngby. Jeg er normalt ikke på adressen i dagtimerne.